Anders kijken, beter bekeken

Trainingen voor harde werkers die het geploeter beu zijn

Bekijk trainingDownload mijn e-book

niets veranderen

Alles verandert

Hoe maak je korte metten met stress en tijdgebrek, zonder dat je je hele agenda omgooit of zelfs van baan verandert? Ik laat je zien waar jouw stresservaring uit voortkomt, waardoor je lastige situaties met veel meer ontspanning ervaart.

anders kijken

Beter bekeken

Soms voelt al dat geploeter alsof je bang bent om van de aardbodem af te vallen. Maar wat nou als blijkt dat de aarde rond is? Wanneer je ontdekt dat niet de omstandigheden maar het denken jouw wereld vormen, ervaar jij je werk relaxter.

minder malen

Meer maken

Wat als we het drukker hebben met denken over de werkdruk, dan dat we echt druk zijn met ons werk? Wanneer je al dat gekwek in je hoofd minder gaat geloven, ontstaat er ruimte om veel makkelijker dingen voor elkaar te krijgen.

Natasja Hoogenboom

Wie zich niet druk maakt, heeft het nooit meer druk

Wat als je eigenlijk meer chaos ervaart in je hoofd, dan dagelijks op de werkvloer?

Je hebt stress of ander gedoe op het werk. Je hebt best al wat geprobeerd om daar anders mee om te gaan, zoals mindfulness, mediteren of wat voor methode dan ook. Maar toch is er nog steeds die onrust. Daar ben je wel behoorlijk klaar mee. Je hebt het superdruk, altijd het gevoel tijd te kort te komen en vaker conflicten dan je wil. Je rolt van die ene energieslurpende meeting in de ander en die todolist lijkt ook alleen maar langer te worden.

De vraag is of een lege agenda of het zoveelste tooltje daadwerkelijk bijdragen aan meer rust in je donder. Want waarom hebben al die eerder geleerde methodes en afgevinkte todo’s jouw werkende leven tot nu toe niet voor altijd makkelijker gemaakt?

“Mijn agenda was altijd te vol en ik had te weinig tijd. Door de inzichten in de training heb ik nu eindelijk meer ruimte in mijn agenda én in mijn hoofd. Ik ervaar nu niet alleen in mijn werk, maar ook privé veel meer rust en plezier!”

– nicole

De oplossing is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt. En dat mag je letterlijk nemen. 

In mijn trainingen en coaching gebruik ik ‘de 3 principes’ van Sydney Banks. Dat je dat niet meteen kent, snap ik. Maar heel kort: het gaat onder andere over je gedachten, al dat gedenk en hoe je die voelt en beleeft. En bovenal wie je daadwerkelijk bent. En dat is anders dan dat je mogelijk gewend bent. Mensen die zich in deze andere kijk verdiepen ervaren hun werk (en eigenlijk heel hun leven) veel ontspannender zónder extra inspanning.

Klaar voor de kortste route naar minder gedoe op het werk?

Ontspannen succesvol

Zo kan ik jou helpen minder te ploeteren

deep listening training

DAG DEEP LISTENING

Voor als je voorbij de woorden wilt leren luisteren naar een ander of jezelf.
Open en incompany.

zakelijke mentor Natasja Hoogenboom

ZAKELIJKE MENTOR

Ik kijk graag met je mee waar ontspanning, helderheid en frisse inzichten altijd te vinden zijn. 

training werkgeluk

MEERDAAGSE TRAINING

Minder ploeteren en meer plezier na 3 live dagen, 3 online sessies en een 1 op 1 sessie. Open en incompany.

van slapeloze nachten naar lekker leven

Ik zag het pas toen ik het doorhad

‘Hoe krijg ik in hemelsnaam mijn medewerkers gemotiveerd!?’ Het was 2008. Als leidinggevende van 44 medewerkers beleefde ik slapeloze nachten over het twijfelen aan mijn leiderschapskwaliteiten en het enthousiasmeren van iedereen op de werkvloer.

‘Hoe houd ik mezelf staande in deze golf van succes?’ Inmiddels was het 2013. Als startende ondernemer had ik een vliegende start. Ik was in de late uurtjes óf nog aan het werk óf lag te malen in mijn bed hoe ik het succes kon vasthouden.

Na inmiddels duizenden mensen te hebben getraind, eindeloos methodes te hebben geprobeerd en ‘ingevlogen’ te zijn voor het binnenhalen van grote projecten bij o.a. Schiphol, Erasmus en NS viel voor mij het kwartje. Slapeloze nachten kun je hebben in tijden van voor- én tegenspoed. Zelfs het grote succes en de vele uren op een yogamatje speelden mij niet vrij van stress en geploeter.

Toen ik na eindeloos zoeken in 2018 ‘de 3 principes’ leerde kennen, leek alles in mij te veranderen, zonder dat ik iets had veranderd. Ik ontdekte dat voldoening en ontspanning niets te maken hebben met de omstandigheden en waar het wel altijd (zonder enige uitzondering) te vinden is. Waardoor ik nu niet meer wakker lig van een slapeloze nacht en verder zoeken zinloos is. 

Natasja Hoogenboom ontspannen succesvol

“Voordat ik meedeed aan de training zat ik gevangen in mijn eigen gedachten. Vooral zakelijk, maar ook persoonlijk. Hardnekkige gedachten gevoed door angst. Door het besef van de 3 principes ben ik nu veel minder bang voor ervaringen en vond ik een dieper bewustzijn van mezelf weer terug. Dat voelt als een bevrijding.”

– marina

gratis e-book: de 3 principes

Ervaar meer ontspanning in je werk zonder meer inspanning

Wat als meer ontspanning in je harde werken mogelijk is, zonder dat je daarvoor weer een nieuwe methode hoeft aan te leren?

In dit e-book ontdek je hoe inzicht in de werking van de 3 principes voor eens en voor altijd leiden tot minder geploeter en meer plezier. En ja, je las het goed. Je hoeft niets te veranderen. Alleen al het inzicht in deze principes zorgt voor een andere ervaring.

Recente blog artikelen

Thermiek van gedachten

Thermiek van gedachten

Je werk is soms behoorlijk turbulent. Deadlines stapelen zich op, de inbox lijkt wel een bodemloze put, je holt maar van de ene meeting naar de andere. Het thuisfront vraagt ook continu om aandacht.

Lees meer
Deep listening in zakelijke gesprekken

Deep listening in zakelijke gesprekken

Werk voelt soms net als een contactsport. We zijn de hele dag in gesprek met collega’s, coachees, klanten, en ga zo maar door. Die gesprekken kunnen knap lastig zijn, zeker als het niet helemaal lekker loopt.

Lees meer
Je pure passie vinden

Je pure passie vinden

Lukt het maar niet om je passie of purpose te vinden? Ik herken het. Het is voor mij ook jarenlang een zoektocht geweest. Wat vind ik nou echt leuk. Waar ben ik nou echt goed in? Wie wil ik eigenlijk zijn? Wat wil ik met mijn leven? Hoe harder ik zocht, hoe...

Lees meer

CONTACTGEGEVENS

contact@natasjahoogenboom.nl
06 - 41 45 23 43

Dr. Struijckenstraat 165
4812 BC Breda