Training

Voor fundamenteel werkgeluk

Zijn jij en je collega’s als harde werkers het geploeter beu en zijn jullie toe aan fundamentele verandering? Jullie HR-manager of projectleider noemt dit waarschijnlijk het vergroten van werkgeluk, want die willen natuurlijk dat jullie lekker in je vel zitten en jullie niet kwijt. Op de werkvloer wil jij vooral een prettige en plezierige samenwerking in een goede werksfeer en zonder al te veel stress. Dit gaat verder dan een dagelijkse gezonde appel, die wekelijkse kroket of een yogaworkshop. Je wilt meer diepgang voor jouw team. Een duurzame verandering. Jullie werken immers een groot deel van jullie leven. In dit trainingsprogramma krijgt jouw team inzichten waar werk beleefd wordt, hoe hun ervaringen eigenlijk altijd (zonder enige uitzondering) ontstaan en wie zij daadwerkelijk zijn. Alleen inzicht zorgt voor een moeiteloze transformatie, waardoor jullie weer plezier en voldoening in het werk én het leven ervaren.

Wat gaan jullie leren?

Een nieuw paradigma

Jullie gaan zien waar werkgeluk en werkplezier altijd te vinden zijn. Tijdens dit programma verdiepen jullie je daarvoor in een nieuw paradigma, namelijk de 3 principes (beter bekend als The Three Principles van Sydney Banks). In de USA, UK en Scandinavië maken deze principes al vaker onderdeel uit van zakelijke trainingen. De 3 principes leggen uit hoe het menselijk systeem werkt. Hoe ervaringen (bijvoorbeeld van onrust, ongemak en onzekerheid) gecreëerd worden en wat jouw ware natuur is. Deze principes schrijven dus niets voor en zijn ook geen stappenplan. Deze training is dan ook mogelijk anders dan dat je gewend bent.

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

– albert einstein

In groepssessies voor minimaal 4 en maximaal 10 personen ontdekken jullie via gesprekken, voorbeelden, filmpjes en oefeningen hoe jullie werkervaring ontstaat en waar datgene wat jullie zoeken altijd te vinden is. Dat is dichterbij dan je denkt. Sterker nog, je hoeft er niets voor te doen. Alleen iets te zien. Meer weten of een training op maat?

wat gaan jullie ervaren?

De 3 principes voor werkgeluk

We starten deze training met een booster van een dag in de vorm van een kick-off. Het liefst ergens buiten jullie kantoor. Omdat iedere organisatie andere wensen en budgetten heeft, stemmen we het vervolg vooraf af. Het advies is om na de kick-off dag binnen 6 maanden minimaal 5 verdiepingssessies en minimaal 1 mentorgesprek per deelnemer te plannen. Het programma bestaat uit:

kick-off sessie van 1 dag

verdiepingssessie van 1 dagdeel

individuele mentorgesprekken

dit komt in deze training aan bod

Wat zijn de 3 principes en wat heb ik daaraan op mijn werk?

Onze denkwereld

De energiebron die werkt voor iedereen

Leiderschap van binnenuit

Dat wat opkomt in het moment

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor iedereen die weleens ongemak, onrust of onzekerheid ervaart en graag op een andere manier naar die ervaring(en) wil kijken. Deelnemers hebben vaak al van alles geprobeerd op het gebied van mindset, psychologie of spiritualiteit, maar blijven ervaringen houden die ze toch graag anders zien.
5

Als je regelmatig last hebt van werkstress en hoge werkdruk.

5

Als targets als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangen.

5

Als je moeitelozer en makkelijker wilt samenwerken.

5

Als je moeite hebt met veranderingen.

5

Als je zoekt naar duurzaam werkgeluk en werkplezier.

wat maakt dit programma anders?

Een methodeloos programma

Je hoeft in deze training niet aan de bak of aan de slag met het leren van tips, tools en technieken. Je maakt ook geen actieplan dat na afloop hoogstwaarschijnlijk toch weer ligt te verstoffen op een plank. Je hebt al genoeg aan je hoofd. Een ander of ‘iets’ van buitenaf kan bovendien niet voor jouw werkgeluk zorgen.

Traditionele trainingen voor werkgeluk focussen vaak op gedrag, werkprocessen of positieve mindset. In deze training kijken we hier voorbij (of je zou ook kunnen zeggen ervoor). Je ontdekt de enige energiebron waar welbevinden en innerlijke wijsheid altijd en voor iedereen te vinden is. Daarvoor gaan we niet nog verder vooruithollen, maar juist even stilstaan.

Het mag en kan echt eenvoudiger dan je denkt. Mensen die zich verdiepten in de 3 principes ervaren allemaal meer ontspanning, rust en helderheid; het fundament voor meer werkplezier en werkgeluk.

dit zijn de mogelijke bijwerkingen

N

Meer werkplezier en betrokkenheid

N

Meer rust, ontspanning en helderheid

N

Minder angst en onzekerheid

N

Betere communicatie en samenwerking

N

Meer succes en hogere productiviteit

Dit is de trainer

Ondanks yoga en meditatie bleef ik als ondernemer en trainer gejaagd en continu zoekend naar succes én ontspanning. Er leek altijd een stemmetje van onzekerheid te zijn die mij vertelde dat het beter kon of moest. Totdat ik door de 3 principes zag hoe mijn ervaringen (zoals mijn onzekerheid en al die onrust in mijn hoofd) tot stand komen en wat mijn, tegelijk ook jouw, ware natuur is. Met als spontane bijwerking de gezochte rust, ontspanning én helderheid. Verder zoeken was en is dan ook niet meer nodig.

Natasja trainde in de afgelopen 10 jaar duizenden medewerkers bij vooral dienstverlenende organisaties zoals Asito, Driessen HRM, Ordina, Team Sportservice en VluchtelingenWerk. Voordat zij zelfstandig ondernemer werd, gaf zij als regiomanager en salesmanager leiding in de uitzendbranche. Hierdoor weet zij als geen ander hoe lastig het is om medewerkers gemotiveerd te houden. Natasja is sinds 2019 gecertificeerd 3P Facilitator en geregistreerd trainer/coach bij de 3PGC (Three Principles Global Community).

“Natasja heeft ons op een afwisselende, energieke en toch ontspannen wijze vele stappen verder geholpen.
De sessies vlogen om. Ik kan niet wachten tot de volgende.”

– patricia

WERKGELUK         WERKBELEVING       WERKPLEZIER

WERKGELUK

WERKBELEVING

WERKPLEZIER