dit is natasja:

5

Geboren in Rotterdam, wonend in Breda

5

Opgegroeid in een ondernemersgezin

5
Samenwonend met René, 2 katten en (om het weekend) 3 pubers
5
Werkt > 10 jaar als trainer, mentor, yogadocent
5
Verdiept zich in de 3 principes en non-dualiteit
5
Vertoeft graag in de stad Malaga
5

En bovenal: leven in uitvoering

Lees hieronder mijn verhaal >>

Natasja Hoogenboom
over Natasja Hoogenboom

Mijn zoektocht naar “mijzelf”

De zoektocht naar ‘mijzelf’ begon na het overlijden van mijn vader. Er volgde een zoektocht van bijna 20 jaar via diverse coaches, ontelbare zelfontwikkelingscursussen en best lekkere retraites op zonnige oorden. Allemaal onder het mom van ‘groeien is bloeien’ en ‘Ik hou van persoonlijke ontwikkeling’.

Na diverse managementfuncties startte ik op de eerste werkdag van 2012 het tenderbedrijf SalesTAALent en dat had meteen een vliegende start. Ik werd door de KvK uitgeroepen als starter van het jaar en al snel kon ik de vraag niet meer aan. En dat in een (aanbestedings)wereld waarin deadlines fataal zijn! Je kunt je voorstellen dat dit zorgde voor slapeloze nachten. Ik was in de late uurtjes óf nog aan het werk óf ik lag wakker en maar te draaien met een onrustig hoofd.

Dat slaapgebrek maakte dat ik nog harder op zoek ging naar mijzelf en manieren om ontspannen succesvol te (blijven) zijn. Yoga, meditatie, mindfulness en diverse business coaches hielpen me. Maar helaas wel steeds maar tijdelijk. Of zelfs helemaal niet. Want ik kwam er al snel achter dat het kopiëren van andermans succesvolle werkwijzen vaak juist averechts werkten.

De nieuwsgierigheid naar de 3 principes

In 2018 kwam ik onverwachts in aanraking met de 3 principes. Er was meteen iets wat me triggerde, maar ik kon mijn vinger er in eerste instantie niet echt op leggen. De principes zijn immers slechts een beschrijving; het zijn geen technieken of tools. Ik zag wel dat mensen die zich hierin verdiepten een lekker leven hadden. Voor iemand die altijd op zoek was geweest naar middelen en methodes om ontspannen te leren leven en succesvol te zijn in haar werk klonk het eigenlijk als onmogelijk om zonder enige inspanning ontspannen te (mogen) leven.

Einde zoektocht

Door me vervolgens in die 3 principes te verdiepen, zag ik hoe mijn ervaringen (zoals mijn onzekerheid, stress en drang naar perfectie) tot stand komen en wat mijn ware natuur is. Met als bijwerking die lang gezochte rust, ontspanning en helderheid. Er was eigenlijk niets veranderd. Ik had nog steeds een goedlopend bedrijf, een fantastische relatie en dezelfde vrienden. Ook gaf ik nog steeds in de weekenden yogalessen bij Yogasite in Breda, waar nu ook mijn kantoor zit. En toch was alles anders. Verder zoeken was (en is nog steeds) zinloos. Want toen ik eenmaal in deze richting keek, kon ik niet meer terug.

Natasja Hoogenboom 3 principes

Gecertificeerd Three Principles Facilitator, Trainer, Mentor

In 2019 ontving ik mijn certificaat voor de “Three Principles Facilitator Opleiding” van ShiftAcademy. Ook volgde ik meerdere cursussen en seminars bij Amerikaanse 3P coaches, zoals Michael Neill, Bill Petit en Dicken Bettinger. In 2022 volgde ik de opleiding ‘3 Principles in Business’ bij Wyn Morgan. Die opleidingen volgde ik in eerste instantie vooral voor mezelf. Maar ik merkte dat ik mijn inzichten in ontspannen werken en leven steeds vaker met anderen deelde. Dat ontvouwde zich eigenlijk als vanzelf. Bijvoorbeeld tijdens mijn yogalessen en in mijn trainingen in het bedrijfsleven. Mijn klanten hebben vaak eigenlijk alles al wat hun hartje begeert, maar voelen zich stiekem toch niet echt happy. Al tientallen professionals en ondernemers volgden een eendaagse dagretreat of een meerdaagse training bij mij. “Je gaat minder malen en meer maken”, aldus een deelnemer.

Zo kan ik jou helpen

zakelijke mentor

zakelijke mentor
1 op 1 begeleiding

Ik kijk graag met je mee waar ontspanning, helderheid en levenslust altijd (ja echt altijd) te vinden zijn. Zonder methodes, zonder inspanning.

Natasja hoogenboom

Dagretreat Ontspannen zonder Inspanning

Een ontspannen dag voor jezelf met een vleugje yoga en mijmeren met gelijkgestemden over waar ontspanning altijd te vinden is zónder inspanning.

Natasja Hoogenboom

Training
Minder ploeteren. Meer plezier.

Een moeiteloos en methodeloos trainingsprogramma van een maand waarin jij je verdiept in de 3 principes voor meer werkgeluk vanuit gemak.

“Natasja ervaar ik als een heel mooi, open en bevlogen mens. Ze creëert als trainer/mentor een inspirerende en veilige omgeving om je in de 3 principes te verdiepen, met luchtigheid zonder oppervlakkigheid. Wat mij opvalt is dat ze zich blijft ontwikkelen. Geweldig om te zien. Dat gaf mij het zetje en vertrouwen om bij haar aan te kloppen.”

– linda schouten

vraag mijn e-book aan

Ben je benieuwd naar wat die 3 principes nou eigenlijk zijn?

De 3 principes zijn géén stappen, tools of methode. Maar wat dan wel? En wat heb je er dan aan op je werk of in het leven? Je leest het in mijn e-book. Laat je gegevens achter en je ontvangt het e-book meteen in beeld én in je mailbox.

Uiteraard respecteer ik je privacy. Je ontvangt alleen af en toe mijn nieuwsbrief met inzichten in ontspanning zonder inspanning. Zo blijf je ook op de hoogte over mijn toekomstige programma’s.

CONTACTGEGEVENS

contact@natasjahoogenboom.nl
06 - 41 45 23 43

Dr. Struijckenstraat 165
4812 BC Breda